Концепція омолодження за декадами: вибір препарату залежно від віку

21 / 04 / 2020

Омолодження і б’ютифікація — це два великі кити, на яких тримається естетична медицина. Щодня очі фахівців індустрії краси розбігаються в пошуках найліпших препаратів для своїх пацієнтів.

Нова концепція компанії Galderma полегшує вибір філерів і добір пацієнтів. Докладніше про нову концепцію омолодження за декадами читачам estet-portal.com розповів пластичний хірург, загальний хірург, сертифікований тренер компанії Galderma, модератор дисекційних та анатомічних курсів для лікарів-косметологів, головний лікар «Клінік Естетик» (м. Санкт-Петербург) Максим Красносельських.

Зміст статті:

  • Які новинки компанія Galderma презентувала цього року для омолодження
  • Полімолочна кислота: головні переваги й можливості омолодження обличчя
  • Перевага застосування двох технологій у філерах Restylane
  • Корекція за декадами: у чому суть цієї нової концепції
  • Як від віку пацієнта залежить вибір препарату для корекції

Які новинки компанія Galderma презентувала цього року для омолодження

М. К.: Цього року компанія Galderma презентувала нову концепцію, що передбачає застосування трьох груп препаратів:

  • Перша група — це скінбустери Restylane Vital і Restylane Vital Light;
  • Друга група препаратів охоплює всі філери. Це продукти, створені на основі двох технологій. Перша технологія — http://www.innovations.net.ua/catalog/restylane/1/44NASHA: це класичний Restylane, Restylane Lyft, які ми всі знаємо вже протягом 25 років; колекція OBT— це 5 філерів, створених за технологією оптимального балансу.
  • Третя група — це категорія, якої раніше не було в концепції. До неї входить один препарат полі-L-молочної кислоти SCULPTRA™.

Усі категорії естетичного портфоліо компанії Galderma презентує компанія «INNOVAESTHETIC».

Волюмізація обличчя: сучасні анатомічні концепції та препарати

Це окремий концепт застосування препаратів спільно один з одним, що дає змогу комбінувати продукти для досягнення найкращих результатів.

Полімолочна кислота: головні переваги й можливості омолодження обличчя

М. К.: Полімолочна кислота відома на ринку вже давно. Цей препарат — SCULPTRA™, який є в портфелі компанії Galderma, на ринку з 1999 року. Препарат дуже добре вивчений, у нього високий профіль безпеки. Чинний протокол уже працює протягом останніх 7 років з хорошим естетичним ефектом і зі схвальними відгуками пацієнтів, задоволених більш ніж на 80%. Призначати препарат SCULPTRA™ рекомендовано пацієнтам віком від 35 років. Дуже часто на процедуру з препаратом SCULPTRA™ приходять пацієнти, які з тих чи інших причин бачать незначний ефект від застосування гіалуронової кислоти або інших колагеностимуляторів. 

«SCULPTRA™ підсилює синтез колагену й покращує текстурні властивості шкіри, підвищує її пружність та еластичність». SCULPTRA™ має найбільший досвід застосування й науково доведену безпечність. Сьогодні жоден з колагеностимуляторів не має такої історії застосування.

Персоналізований підхід до корекції середньої та нижньої третини обличчя

М. К.: Коли 2016 року SCULPTRA™ з’явилася в портфелі компанії Galderma, ми одержали продукт, який визнали лікарі всього світу і який ми можемо спокійно застосовувати з прогнозованими хорошими ефектами. Для мене як для хірурга SCULPTRA™ — дуже хороше доповнення до моєї роботи.

Ми її використовуємо як для підготування шкіри і тканин пацієнта до хірургічних маніпуляцій, так і застосовуємо за кілька місяців або навіть років після хірургічних маніпуляцій для підтримання тонусу тканин та утримання ефекту від операції. Як один з найефективніших колагенстимуляторів препарат SCULPTRA™ відкриває широкі можливості в профілактиці й терапії вікових змін. І, звісно, незаперечна перевага — абсолютно доведена повна біодеградація препарату, що для багатьох пацієнтів є каменем спотикання. У цьому випадку SCULPTRA™, що не має якихось явних ферментів, які могли б її розкладати, природно піддається розпаду до вуглекислого газу й води.


Перевага застосування двох технологій у філерах Restylane

М. К.: Поява другої технології OBT була потрібна для лінійки Restylane, тому що багатьом лікарям бракувало більш м’яких, текучих і пластичних препаратів. Restylane і його класична лінійка відрізняються тим, що препарати мають дуже хорошу опірність деформуванню, мають високу ліфтингову здатність і низький рівень інтегрування в тканини. Лінійка, створена на основі технології OBT, доповнила колекцію Restylane п’ятьма новими препаратами, що добре поводяться в рухомих зонах, забезпечують дуже передбачуваний ефект з об’ємного моделювання й дають змогу працювати з дрібними текстурними елементами — заломами, зморшками чи тонкими лініями на шкірі.

З появою лінійки OBT Galderma отримала препарати для корекції практично повного спектра вікових змін. Ми можемо спокійно використовувати препарати для поверхневого введення, для корекції тонких зморщок, тому що вони добре вбудовуються в поверхневі тканини та добре заповнюють тонкі поверхневі дефекти.

Водночас у своєму портфелі Galderma має препарат з максимальною ліфтинговою здатністю Restylane Lyft. Натепер це лідер на ринку з-поміж стабілізованих гіалуронових філерів. Restylane Lyft має максимальну виштовхувальну здатність та опірність деформуванню. Restylane Lyft — це невіддільна частина структурного моделювання обличчя, роботи зі щільними тканинами, чоловічої корекції, корекції нижньої третини — проєкції підборіддя, кутів і лінії нижньої щелепи.

Корекція за декадами: у чому суть цієї нової концепції

М. К.: У компанії Galderma з кожним роком виникає глибше розуміння використання своїх продуктів. І компанія пропонує все нові й нові інструменти для того, щоб лікарям, з одного боку, було легше консультувати й добирати пацієнтів, а з іншого — простіше працювати з препаратами. Свого часу це була програма Harmony, тепер же нова концепція полягає в тому, що ми стали ділити пацієнтів за декадами. Ця концепція — це ще один інструмент, який на додаток до решти інструментів компанії дає змогу і молодому лікареві, і досвідченому фахівцеві по-новому поглянути на відбір пацієнтів і добір препаратів під пацієнтів. Компанія Galderma робить акцент на проведених дослідженнях: це і статистичні викладки, і певні опитування пацієнтів різних вікових груп. У пацієнтів-міленіалів (до 35—40 років), пацієнтів віком від 40 років і пацієнтів віком від 50 років абсолютно різні запити щодо зон корекції. І ми використовуємо різні препарати для роботи з цими пацієнтами. Коли ці акценти розставлено, лікарям стає легше розуміти лінійку Restylane і простіше призначати її своїм пацієнтам залежно від їхніх запитів. 

Як від віку пацієнта залежить вибір препарату для корекції

М. К.: Тепер у компанії Galderma виникло чітке розуміння диференціювання пацієнтів 30+ і 50+. Пацієнти 30+ займаються більше покращенням свого обличчя: вони найчастіше хочуть губки, носики, підборіддя, кути нижньої щелепи — певні структурні речі, які тепер у моді. Ці тренди диктують інстаграм, фейсбук, знаменитості. Щоб задовольнити ці запити, нам потрібні конкретні препарати, наприклад Restylane Kysse для губ, Restylane Lyft для корекції підборіддя, кутів нижньої щелепи, для випрямлення контуру носа або поліпшення його рельєфу. Пацієнти 50+ більше наголошують на тих вікових змінах, пов’язаних з втратою об’ємів, що зачіпає навіть кістковий лицевий скелет. У цьому випадку акцент падає на техніку об’ємного моделювання, для якої потрібні інші препарати, наприклад Restylane Defyne, Restylane Volyme. Пацієнт може не працювати над об’ємами, припустимо, з фінансових міркувань, але покращення якості шкіри  це те, що потрібно всім. SCULPTRA™ також невіддільний компонент покращення якості шкіри. Це те, що більшість пацієнтів можуть собі дозволити, тому що препарат не потребує частого введення, і після одноразової процедури пацієнт одержує дуже хороший естетичний ефект. Тому для багатьох пацієнтів якість шкіри — це вже синонім омолодження, синонім гарного зовнішнього вигляду, навіть без відновлення об’єму.

OK

Авторизація

Відновити пароль