Персоналізований підхід у контурній корекції середньої третини обличчя

24 / 07 / 2019

Застосування препаратів на основі стабілізованої гіалуронової кислоти входить                                                                          до першої трійки найпопулярніших средняя треть процедур у сфері нехірургічних методів корекції естетичних проблем у всьому світі. Пов’язана така популярність з високим профілем безпечності й ефективності цих препаратів. Якщо говорити про статистику використання філерів у сегменті корекції ознак в’янення й гармонізування обличчя, перше місце посідає об’ємне моделювання середньої третини. Корекція цієї зони дає змогу розв’язати низку проблем

Застосування препаратів на основі стабілізованої гіалуронової кислоти входить до першої трійки найпопулярніших процедур у сфері нехірургічних методів корекції естетичних проблем у всьому світі. Пов’язана така популярність з високим профілем безпечності й ефективності цих препаратів.

 

Якщо говорити про статистику використання філерів у сегменті коректування ознак в’янення й гармонізування обличчя, перше місце посідає об’ємне моделювання середньої третини. Корекція цієї зони дає змогу розв’язати низку проблем:

  • відкоректувати брак об’єму, пов’язаний з резорбцією кісткової маси лицевого скелета, інволюцією та зміщенням жирових пакетів;
  • відкоректувати прояви вилично-щічної та носослізної борозен;
  • відновити правильну форму лінії Оджі, за потреби — сформувати рельєф у ділянці латеральної частини вилиці;
  • а також вплинути на вияви ознак в’янення в суміжних зонах — увиразнити й покращити чіткість лінії нижньої щелепи, зменшити вияв носо-губних складок і зморщок-маріонеток.

Щоб якісно здійснити поставлене завдання, на сьогодні від лікаря естетичної медицини потрібне, крім анатомічних знань і вправності в техніках ін’єкції, інтегрування у свою практику сучасного уявлення про персоналізований підхід в естетичній корекції. Цей напрям передбачає визначення ділянки ін’єкції відповідно до показань та анатомо-фізіологічних особливостей пацієнта, а також вибір саме того філера, що розв’язує проблеми саме цього пацієнта.

 

Активно цю концепцію сьогодні впроваджує компанія Galderma, що виробляє найширшу лінійку філерів Restylane.                У квітніproducts all 2018 року в межах всесвітнього освітнього проєкту Galderma Aesthetic Injection Network (GAIN) Україну з освітнім візитом відвідали провідні фахівці цього проєкту, спікери міжнародних конгресів, дерматолог Хуан Сопено (Іспанія) і пластичний хірург Франк Розенгаус (Мексика). Під час проведення live-демонстрації лікарі показали ефективність запропонованої концепції та свою бездоганну роботу філерами Restylane.

Персоналізований підхід під час корекції середньої третини передбачає виділення пріоритетних зон контурного моделювання. Зону, яку коректують задля волюмізації (V, рис. 1), ін’єктують у пацієнтів з втратою об’єму в проєкції цієї ділянки. 

Рис. 1

1Найчастіше причина цього — вікова інволюція глибокого медіального щічного жирового пакета. Або ситуації генетично обумовленого браку чи нестачі об’єму в ділянці медіальної частини середньої третини обличчя й наявності плоскої щоки в оцінюванні профілю пацієнта. Візуалізація щічно-вилицевої борозни також є показанням до корекції в цій зоні. Препаратом вибору в такому випадку має бути продукт з хорошою об’ємною здатністю, водночас комфортний для пацієнта і такий, що не обтяжує тканини, оскільки ця зона під час усміхання та інших емоційних виявів повинен мати натуральний вигляд.

З лінійки Restylane таким препаратом є Restylane Volyme, що його виробляють за технологією OBT (Optimal Balance Technology — технологія оптимального балансу). Результатом цього технологічного процесу є продукти з високим рівнем інтеграції в тканини, що дають змогу досягати хороших і природних результатів під час корекції рухомих зон. Різниця препаратів усередині лінійки обумовлена ​​комбінуванням гелю з різним ступенем стабілізації та калібруванням частинок. Restylane Volyme представлений великими частинками гелю на основі стабілізованої гіалуронової кислоти з третім (не найщільнішим) рівнем стабілізації в системі OBT. Така комбінація дала змогу отримати унікальний продукт для корекції дефіциту об’єму в середній медіальній частині обличчя й проведення волюметричної корекції скроневої ділянки з використанням технік глибокого ін’єктування філерів.

Зону максимальної проєкції середньої третини (Р, рис. 1) коректують у ситуаціях, коли немає або замало виражена власна проєкція вилицевої дуги чи коли стоїть завдання збільшити й увиразнити наявну форму та об’єм у цій ділянці.

Третя зона для корекції середньої третини (L, рис. 1), її ін’єктують у пацієнтів з потребою «ліфтингу» й покращення лінії овалу. У цій ситуації в разі виборі препарату з високим G` невеликі об’єми (0,5—1 мл на 1 сторону) призводять до перерозподілу тканин, до так званого ефекту «ліфтингу», без значної зміни вертикальних пропорцій і розширення обличчя.

Для корекції цих зон призначені препарати Restylane Lyft і Restylane Defyne — продукти з високою опірністю деформуванню.

 

Restylane lyft 2Restylane Lyft виробляють за технологією NASHA. Ця технологія містить два етапи стабілізації: формування й збереження природних зв’язків між молекулами гіалуронової кислоти та стабілізування мінімальними кількостями BDDE. Це дає змогу синтезувати гелі з високим G`. Водночас препарат Restylane Lyft має як найвищий G` у лінійці, так і найвищий G` з-поміж філерів на основі гіалуронової кислоти на ринку, що робить його унікальним. Рекомендовано до використання задля «ліфтингу» (підняття й утримання тканин центральних і латеральних ділянок у проєкції вилицевої кістки), за потреби формування чіткої форми та контурів (корекція підборіддя й кутів нижньої щелепи). Препарат не інтегрується у тканини, тож здатний довго зберігати задану форму, не зміщаючись і не деформуючись. Restylane Lyft рекомендовано для пацієнтів зі щільною шкірою.

 

Препарат Restylane Defyne належить до родини OBТ, містить частинки середньої величини, але водночас у ньому використано гіалуронову кислоту найвищого ступеня модифікації. Restylane Defyne має такі самі ін’єкційні показання, як і Restylane Lyft, але з ліпшою інтегративною здатністю, тому його рекомендовано пацієнтам з тонкими покривними тканинами.

Персоналізований підхід у контурній корекції, що охоплює комбінування препаратів з різними фізичними властивостями й індивідуальне визначення точок ін’єкції, дає змогу досягати натуральних, але значущих естетичних результатів ін’єкційного коректування.

  1. Лікар Хуан Сопена. Корекція середньої третини препаратами Restylane Lyft, Restylane Volym
  2. Лікар Хуан Сопена. Корекція середньої третини препаратами Restylane Lyft, Restylane Volyme
OK

Авторизація

Відновити пароль