Амінокислоти й гіалуронова кислота для покращення якості шкіри

30 / 09 / 2019

Амінокислоти + гіалуронова кислота: ідеальний синергізм для молодості шкіри?

Натепер косметологи можуть запропонувати своїм пацієнтам великий вибір ефективних омолоджувальних процедур. Заповнити забраклі об’єми, скоректувати птоз, усунути пігментацію — цього та багато іншого можна досягти за допомогою сучасних естетичних методик. Ін’єкції гіалуронової кислоти для покращення якості шкіри успішно застосовують досить тривалий час, але, на жаль, вони не завжди дають 100% результат. Змінити цю ситуацію можна завдяки комбінуванню гіалуронової кислоти з активаторами синтезу колагену, якими можуть виступити амінокислоти. Про головні переваги цього унікального поєднання, а також особливості застосування препаратів JALUPRO® та JALUPRO®HMW з амінокислотами й гіалуроновою кислотою в ексклюзивному інтерв’ю для estet-portal.com розповіла лікар-дерматолог Ольга Ольшанська.

У чому основні причини вияву видимих ​​ознак старіння шкіри?

Усі ми знаємо, що шкіра, як і весь організм людини, старіє. Основні ознаки старіння, на які наші пацієнти звертають увагу найчастіше, — це зниження тонусу й еластичності шкіри і як наслідок зміна чіткості овалу обличчя, поява й посилення зморщок і складок. Якщо говорити саме про ці ознаки в’янення, треба пам’ятати, що це видимий наслідок зниження якості середнього шару шкіри — дерми, що виявляється в зменшенні вмісту та зміні якості колагену, гіалуронової кислоти. Це одна з основних причин вияву старіння. І суть більшості косметологічних антивікових процедур, спрямованих на покращення якості шкіри, полягає в стимулюванні синтезу ендогенного колагену й гіалуронової кислоти, що може компенсувати зміни рельєфу і тонусу шкіри, підвищити її еластичність.

Яку роль виконують амінокислоти в складі препаратів для підвищення якості шкіри? 

Колаген — це білкова молекула, і для того, щоб її синтезував фібробласт, замало просто його стимулювати. Нам потрібно, щоб у шкірі в той момент містилися вільні амінокислоти, які є будівельним матеріалом для колагену. Будова колагену дуже специфічна, і до його складу переважно введені повторювані послідовності амінокислот: гліцину, проліну, лізину. Якщо цих амінокислот немає, навіть активна стимуляція вироблення колагену не призведе до його повноцінного формування. Крім того, було встановлено, що амінокислоти є регуляторами синтезу колагену. Річ у тому, що в шкірі постійно відбувається його оновлення: «старий» розщеплюється до амінокислот, а новий синтезується. Підвищення концентрації в дермі вільних амінокислот — продуктів розпаду колагену — впливає на синтетичну активність і проліферацію фібробластів, забезпечує їх позитивний хемотаксис до місця підвищеної концентрації амінокислот, знижує швидкість деградації наявного колагену. Відповідно, екзогенне введення в шкіру амінокислот колагену клітини сприймають як сигнал до його синтезу. На цьому й ґрунтується вплив препаратів JALUPRO® та JALUPRO®HMW, що їх застосовують у косметологічній практиці.

Розкажіть про препарати JALUPRO® та JALUPRO®HMW. У чому полягають їхні головні переваги? 

Препарати для біоревіталізації JALUPRO® та JALUPRO® HMW (Professional Dietetics, Швейцарія) в Україні презентує компанія Innovaesthetic. Їх головна особливість полягає в комбінації гіалуронової кислоти з амінокислотним функційним кластером (АФК). АФК — це комплекс амінокислот L-лізину, L-проліну, L-лейцину і гліцину. Запорука ефективності АФК — певне співвідношення концентрацій амінокислот у його складі. Крім цього, принциповою є оптична ізометрія молекул: використання L-ізомерів забезпечує максимальну біоефективність і розпізнаваність. Саме в цьому полягає унікальність АФК, який є як максимально біосумісним субстратом, так і тригером синтезу колагену. Лінійка JALUPRO® містить ​​два препарати: власне JALUPRO®, представлений комбінацією амінокислот з низькомолекулярною гіалуроновою кислотою (200 кДа) у концентрації 1% об’ємом 3 мл, і препарат JALUPRO®HMW, у складі якого амінокислоти поєднуються с гіалуроновою кислотою високої молекулярної маси (1200—1400 кДа) у концентрації 2% об’ємом 2,5 мл.

У яких випадках показано застосування препаратів JALUPRO® та JALUPRO® HMW з амінокислотами й гіалуроновою кислотою? 

Показання до застосування цих препаратів дуже різноманітні. У разі легкого ступеня виявів фото- й хроностаріння шкіри препарат вибору — базовий JALUPRO®, а для середніх і тяжких виявів рекомендовано JALUPRO®HMW з ефектом пролонгованої стимуляції.

Препарати JALUPRO® та JALUPRO®HMW рекомендовано для підготування шкіри до косметологічних методик, що потребують реабілітації (пілінгів, лазерного впливу, оперативного втручання), позаяк амінокислоти збільшують швидкість репаративних процесів, що відбуваються в шкірі.

Поліпшення якості шкіри тіла — окремий напрям практики косметолога, де застосування препаратів JALUPRO® та JALUPRO®HMW також є доцільним. Варто зазначити хороший клінічний ефект на стрії. У роботі зі шкірою пацієнтів, які перенесли акне, JALUPRO® має виражений ефект щодо корекції післязапальних елементів, гіпотрофічних рубців. Курс лікування варіює від 4 до 6 процедур, залежно від показань. Інтервал між ними для препарату JALUPRO® становить 1—2 тижні, для JALUPRO®HMW, що має пролонговану дію, — 2 тижні.

OK

Авторизація

Відновити пароль